Možná vypadá jako hora svalů a vy si říkáte: Tak na tohle asi nemám! Jenže Petr Svačina, několikanásobný mistr republiky v kulturistice, si dal úplně jiný cíl. „Můj intenzivní kurz je určený zejména pro začátečníky,“ říká o svém cvičení, které před několika dny v rámci Choketopus gym otevřel ve sportovním areálu Pražačka.
Co všechno tedy během kurzu zvládnete?
Jedná se o komplexní kurz, který obsahuje základy správné techniky cvičení, základy skladby tréninků, základy výživy či sportovní výživy. Cvičí malá skupina klientů, proto je tu dostatek prostoru k diskuzi a individuálním dotazům. Vzhledem k tomu, že se tomu již téměř 20 let věnuji a účastním se kulturistických i silových soutěží, rád se o zkušenosti podělím.
Kdy na Pražačce cvičíte?
Kurz probíhá v posilovně Choketopus Gymu na Pražačce každé úterý a čtvrtek od 17:30 do 19:30. Jde o osm dvouhodinových intenzivních lekcí na ucelená témata.
Můžete ta témata odtajnit?
První lekce je úvodní, tedy seznamovací. Druhá je zaměřena na základy fyziologie, stavbu těla, návyky, třetí na základy výživy - makronutrienty, mikronutrienty a sportovní doplňky. Čtvrtá lekce míří na techniku základních cviků - dřep, klik, pátá na techniku cvičení s vlastní vahou. V šesté lekci se zaměříme na techniku doplňkových partií, v sedmé zase na konkrétní cíl jako je síla, hubnutí, vytrvalost a konečně 8. lekce na komplexní trénink.
Jaká je cena kurzu?
Cena kurzu je 2400 Kč, což vychází na 150Kč za 60 minut.
Může do něj klient naskočit i později?
Možné to je i za zvýhodněnou cenu, ale nebude to již zcela od základu. Zda se bude kurz později opakovat, je ještě otevřené. Pokud bude mít úspěch, patrně bychom jej zhruba každý druhý měsíc opakovali a zařadili ještě nějaké kratší cca tříhodinové semináře.
Cvičením se živíte, nebo máte i jiné „civilní“ zaměstnání?
Co se týká zaměstnání, je toto můj vlastní projekt. Jinak aktuálně pracuji jako osobní trenér fitness a výživový poradce. Nabízím také kineziologický rozbor – což je rozbor stavby těla či osobní tréninkový plán pro začátečníky i pokročilé.